Ιωνίας & Αργυροκάστρου
Τηλ. 210 6510338, 210 6527116

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΙΔΙΑ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»

Η Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήναςσε συνεργασία με την Δ/νση Δ.Ε. Β’ Αθήνας, μέσω των αντίστοιχων Υπευθύνων Αγωγής Υγείας, σε συνέχεια των κοινών δράσεων και παρεμβάσεων τους για την υποστήριξη των μελών της σχολικής κοινότητας στον καιρό της πανδημίας συνδιοργανώνουν, διαδικτυακή συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών/-τριών των σχολικών μονάδων περιοχής ευθύνης τους με τίτλο: «Παιδιά, νέοι και ευαλωτότητα στην πανδημία», την Δευτέρα 25/05/2020 και ώρες 17:00-19:00.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια θα είναι η κ. Αμαλία Ατσαλάκη, Κλινική ψυχολόγος, Δρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Paris Vii – Μονάδα Εφήβων Αθήνας ΟΚΑΝΑ – Eπιστημονική Συνεργάτιδα Τμήματος Εκπαίδευσης ΟΚΑΝΑ και Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Στόχος της συνάντησης αυτής είναι η σύνδεση των μελών της σχολικής κοινότητας και η επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση τους για το πώς βιώνουν τα ευάλωτα παιδιά, οι έφηβοι και οι οικογένειές τους την κρίση της πανδημίας, τις στερήσεις από τον εγκλεισμό της καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων, την αβεβαιότητα και τον φόβο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στερεοτυπικά, η ευαλωτότητα στην ασθένεια και τον θάνατο συνδέονται στις αναπαραστάσεις των περισσοτέρων ανθρώπων με τους ηλικιωμένους. Ιδιαίτερα οι ίδιοι οι νέοι τείνουν να αντιμετωπίζουν τους εαυτούς τους ως απροσβλήτους από τη σωματική φθορά, κάτι που μπορεί να ανιχνευθεί και στη συχνή εμπλοκή τους με ριψοκίνδυνες συμπεριφορές. Υπάρχουν ωστόσο και ανήλικοι για τους οποίους αυτή η φαντασίωση παντοδυναμίας έχει διαψευσθεί με βίαιο τρόπο από την πραγματικότητα μιας απειλητικής για τη ζωή ή χρόνιας ασθένειας.

Θα συζητήσουμε τις σκέψεις, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας για το πώς μπορεί να έχει επηρεάσει η πανδημία τη ζωή των οικογενειών όπου υπάρχουν ευάλωτα παιδιά και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς ώστε να βρουν οι ίδιοι το ψυχικό σθένος να υποστηρίξουν τα παιδιά τους. Θα συζητηθούν επίσης οι δυσχέρειες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί που υποστήριξαν κατά την περίοδο της καραντίνας και συνεχίζουν να υποστηρίζουν παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες και ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και οι φροντιστές και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με παιδιά σε τάξεις υποδοχής.

Ο αριθμός των συμετεχόντων/-ουσών που μπορούν να συνδεθούν μέσω της πλατφόρμας και να λάβουν μέρος στην συζήτηση, θέτοντας ερωτήματα στον ομιλητή, ανέρχεται στα 500 άτομα.

Απαιτείται προεγγραφή μέχρι το Σάββατο 23/05/2020 στις 14:00, στο σύνδεσμο:   https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPgCvxWNt4xUVcmlYrtuOOSz3etlKzCtfF5ioB-iN523E_hQ/viewform